George Michael, Will Tura en Whitney Houston in Play Zuid!

Om legendes in de muziekgeschiedenis te aanschouwen hoef je tegenwoordig niet meer naar Las Vegas af te reizen, want op ons podium gaven niemand minder dan George Michael, Will Tura en Whitney Houston een fantastisch optreden tijdens het weekend van 17-19 november 2023! Of toch tenminste drie artiesten die een ode aan deze iconen brachten: Ivann, Christoff en Glennis Grace slaagden erin om de muziek van hun idolen eer aan te doen.

Drie concerten op drie dagen tijd: Play Zuid leek voor eventjes een festival, maar dan met headliners die een plekje in de Hall of Fame verdiend hebben. Ivann beet vrijdag 17 november de spits af met zijn ‘Tribute to George Michael: The Edge of Heaven Tour’, waarin hij anderhalf uur lang de overleden zanger en diens band 'Wham!' terug tot leven wekte. Zijn krachtige stem kan allesbehalve een “Careless Whisper” genoemd worden en kon dan ook rekenen op een langdurend applaus en lovende reacties. Fans zijn ervan overtuigd dat George enorm trots zou zijn op deze hommage, en wij ook!  

Zaterdagavond was Christoff aan de beurt, die zijn eigen succesvolle hits even links liet liggen en met ‘Christoff zingt Tura’ een prachtig eerbetoon bracht aan een klassieker in de Vlaamse muziekgeschiedenis. Het respect en de liefde die Christoff voelt voor zijn leermeester was merkbaar aan de manier waarop hij Will Tura’s grootste hits zong als ‘Vergeet Barbara’, ‘Mijn Winterroosje’, ‘Omdat Ik Vlaming Ben’, en vele anderen. Aan het einde van zijn optreden trakteerde hij het publiek nog op een eigen nummer, ‘Dankjewel Will’, waarin hij zijn dankbaarheid uit voor de prachtige muziek die Will Tura ons gegeven heeft. Het publiek was enthousiast, de sfeer zat goed en wij konden enkel denken: ‘Mooi ’t Leven Is Mooi’!  

Last but not least nam Glennis Grace zondag 19 november haar plek in op ons podium. ‘Whitney: A Tribute by Glennis Grace’ was een ode aan Whitney Houston die ons eraan deed herinneren waarom Whitney 40 jaar geleden in alle hitlijsten stond. Glennis waarschuwde het publiek dat ze last had van een griepje, maar daar hebben we niets van gemerkt! Ze wist ons te raken tijdens de emotionele nummers en kon ons een minuut later weer doen shaken op de meer uptempo beats. Uiteraard eindigde ze haar concert met Whitney’s grootste hits ‘I Will Always Love You’ en ‘I Wanna Dance With Somebody’; die melodieën krijgen we voor twee weken niet meer uit ons hoofd!