De Tafel van Gert mag 200 kaarsjes uitblazen!

Gert Verhulst heeft al heeft wat programma’s op zijn naam staan, van Samson en Gert tot Gert Late Night. Van al die uren televisie die hij in zijn carrière reeds gemaakt heeft, wijdde hij er 12 000 aan zijn talkshow De Tafel van Gert; dat komt overeen met niet minder dan 200 afleveringen! In al die weken – van maandag tot donderdag – hebben we de deuren van Play Zuid geopend voor 940 gasten en 10 000 mensen die in het publiek kwamen zitten. Grote aantallen, maar nog niets vergeleken met de 300 000 kijkers die iedere avond vanuit hun zetel meevolgen; doe dat maar eens maal 200!  

De tafel van Gert staat in het hart van Play Zuid, en die positie verdient het ook. Maar waarom? Wat maakt deze talkshow anders dan de anderen?  

Eerst en vooral is iedereen welkom aan tafel, van politici tot de meest uiteenlopende mediafiguren. Elk onderwerp is bespreekbaar, alle gasten mogen hun mening uiten, en dat kan soms heel simpel via een ja-nee-bordje. Deze manier van aanpak heeft al tot heel wat grappige, boeiende, en emotionele momenten geleid. Zo kan er in één aflevering gepraat worden over zowel mediatrends en actualiteit als terminale ziektes of grensoverschrijdend gedrag. Zo’n zware onderwerpen maken het gesprek niet ongemakkelijk, maar net heel natuurlijk, leerrijk en menselijk. Aan het einde van de uitzending verlaat iedereen De Tafel met een glimlach op het gezicht, want er wordt uiteraard ook heel wat gelachen in de studio. Voor die geniale mix tussen entertainment en informatief mag Gert Verhulst natuurlijk bedankt worden, maar ook de redactie en de crew achter het programma! Een live-uitzending brengt altijd de nodige stress met zich mee, maar al 200 keer is dat zonder problemen gelukt; ongetwijfeld zullen de volgende 200 afleveringen ook probleemloos verlopen. Gert laat weten dat hij zijn talkshow nog gemakkelijk tien jaar kan volhouden, dus op naar de volgende 200 afleveringen?

Bekijk De Tafel van Gert elke maandag tot donderdag op Play4 of nu in de app van GoPlay.