Avant-première De Expeditie: Groenland

Op 14 december 2023 dompelde Play Zuid zich helemaal onder in de avant-première van het nieuwe programma "De Expeditie: Groenland". In De Expeditie maken acht bekende Vlamingen onder leiding van twee ervaren gidsen twee weken lang een tocht door het ijskoude Groenland. Met temperaturen ver onder het vriespunt, legt de cast met ski’s en sleeën een traject van 160 km af over de Arctic Circle Trail.

Play Zuid in een ijskoud jasje

Voor de avant-première werd Play Zuid dan ook helemaal omgetoverd tot het ijzige Groenland. Gasten werden bij aankomst verwelkomd door vallende sneeuw. In de zaal kon je de outfits die de cast droeg tijdens de expeditie bewonderen. Ook de echte slee en de tentjes van de expeditie waren in de zaal aanwezig. Acht indrukwekkende ijsblokken onthulden persoonlijke voorwerpen van de cast, die een rol zullen spelen in de komende afleveringen. De lowsmoke in de zaal zorgde voor een extra arctische beleving.

Tijdens de avant-première kreeg het publiek een exclusieve preview van de eerste twee afleveringen van "De Expeditie: Groenland", die met veel enthousiasme werden onthaald. Het was niet alleen een primeur voor het publiek, ook de cast waaronder Pommelien Thijs, Tine Embrechts en Average Rob, kregen voor de eerste keer de eerste twee afleveringen te zien. Na de afleveringen gaf de cast trots een extra woordje uitleg over hun unieke reis.

Naast het bekijken van de afleveringen genoten de genodigden van een hapje en drankje, of maakten ze een leuke foto in de foto booth. Hier konden ze zelf de echte expeditieslee trekken op een nagebootste berg. Als afsluiter van de avond werden de gasten nog getrakteerd op een ijskoude snack die helemaal in het thema van De Expeditie paste. Want wie houdt er nu niet van ijspralines?

De Expeditie is nu te zien op de app van GoPlay en op Play4.