Terug naar overzicht

De Oscars live vanuit Play Zuid

6 maart 2023

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart is het zover: de jaarlijkse uitreiking van de Oscars. Dit jaar krijgt de awardshow een éxtra Belgisch tintje want de gelauwerde film Close, geregisseerd door Lukas Dhont, werd genomineerd in de categorie “Beste Internationale Film”.

Image
Oscars

Panel van filmliefhebbers

Hopelijk ben je goed uitgerust en heb je jouw snacks al in huis gehaald, want de awardshow start om 1u ’s nachts Belgische tijd. Een halfuur voor de ceremonie start, blikt een panel van bekende koppen en filmliefhebbers, rechtstreeks vanuit Play Zuid in Antwerpen, al vooruit op de kansen van Close.

Dat panel bestaat dit jaar uit Jan Verheyen, Erik Van Looy, Robin Pront, Jennifer Heylen en moderator Britt Valkenborghs. Ook tijdens de pauzes in de US zorgt het panel voor livecommentaar vanuit de studio over de filmtoppers en de show.

And there’s more: dit jaar is er voor het eerst ook publiek aanwezig in de studio bij de opnames. De cast en crewleden van Close volgen het gebeuren –bijna- vanop de eerste rij, in nauwe samenwerking met Lumière, de distributeur van Close in België. Maandag collectieve snipperdag?

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Deel dit blogitem