De Slimste Ploeg ter Wereld

Met een uitverkochte zaal startte vrijdag 20 oktober de eerste editie van De Slimste Ploeg ter Wereld. Vijftien avonden lang strijden in totaal 1123 ploegen om De Slimste Ploeg ter Wereld te worden. In deze quiz worden de juryleden van De Slimste Mens ter Wereld omgetoverd tot de presentatoren van de avond. Niemand minder dan Bart Cannaerts, Pedro Elias en Jan Jaap Van der Wal leiden de avond in goede banen, met hun scherpe geest en komische flair.

Spelverloop

Buiten de vertrouwde rondes uit De Slimste Mens ter Wereld en een stevige dosis humor, bevat de zaalquiz ook twee volledig nieuwe rondes. Antwoorden doet het publiek door gebruik te maken van tablets. Op het einde van elke avond mogen drie personen uit de drie beste ploegen zichzelf bewijzen in de finale op het podium, terwijl ze plaatsnemen in de iconische zetels uit De Slimste Mens ter Wereld. De winnende ploeg mag zich voor één dag De Slimste Ploeg ter Wereld noemen.

Prijzen

De beste ploegen van de avond gaan door naar de grote finale die op zaterdag 16 december zal plaatsvinden in Play Zuid. De finale wordt gepresenteerd door the one and only Erik Van Looy. Niet alleen de beste ploegen van de avond vallen in de prijzen. Tijdens de quiz worden ook ‘De Pompton prijs’ en ‘de Super 8 prijs’ weggegeven. Zo kan je als laatste eindigen en alsnog een prijs winnen.

Matinee

Omdat alle avondquizzen zijn uitverkocht, is er een extra quiz toegevoegd aan de kalender. Op zaterdag 2 december om 14 uur zijn er nog enkele tafels vrij. Een quiz speciaal voor mensen wiens brein het beste overdag werkt en 's avonds liever in de zetel naar GoPlay of Play4 kijkt. Wil je er graag bij zijn? Wees dan snel! De laatste tickets zijn beschikbaar via de website van Play Zuid.