Gala-avond De Slimste Mens ter Wereld: glitter, glamour en Guga's overwinning

Op 21 december 2023 was het eindelijk zover: de grote finale van De Slimste Mens ter Wereld, waar fans al maanden naar uitkeken. Daarom organiseerde Play Media in Play Zuid een heuse gala-avond. Onder het motto 'Dress to Impress' arriveerde zowel het publiek als vele Bekende Vlamingen op de locatie met de meest oogverblindende outfits. Play Zuid werd een glamoureuze hotspot.

Rode Loper

De finale begon met een speciale uitzending rond De Slimste Mens ter Wereld in De Tafel van Gert. Met een feestelijk glas cava in de hand, blikte Gert samen met zijn gasten vooruit op de finale. Ondertussen kwam de jury en de Slimste Mens kandidaten van 2023 uit de limousine gestapt recht op de rode loper. Deze werd gehost door ex-Miss België en presentatrice Celine Van Ouytsel. Bekende gezichten zoals Elisabeth Lucie Baeten, Annelien Coorevits, Jeroen Leenders, Maureen Vanherberghen en Soundos El Ahmadi lieten hun mooiste glimlach zien aan de pers voor een sprankelend interview en fotomoment.

De finale: Guga’s overwinning

De adrenaline steeg terwijl Bekend Vlaanderen en de uitgenodigde gasten boven in de tweede studio verzamelden om gezamenlijk naar de finale te kijken. Celine nam live polshoogte van de opwinding in de zaal voor De Tafel van Gert. En spannend werd het. Kandidaten Charlotte Adigéry, Guga Baùl en weervrouw Jacotte Brokken namen het tegen elkaar op. Uiteindelijk belandde Guga en Jacotte in één van de spannendste finales in de geschiedenis van De Slimste Mens ter Wereld. Verbazing en spanning vulden de zaal en monden vielen open. Uiteindelijk kwam Guga als winnaar uit de bus en is hij De Slimste Mens ter Wereld 2023.

Napraten in De Tafel van Gert

Meteen na de finale keerde Gert terug naar zijn tafel om samen met de tafelspringers, Jacotte en Guga te praten over de hoogtepunten van de finale. Maar het feest stopte daar niet - na alle spanning was het tijd om de overwinning te vieren en de beentjes los te gooien op de exclusieve afterparty.