Alle kaarten op tafel tijdens het kopstukkendebat van Horeca Vlaanderen

De spanning aan tafel was te snijden: voorzitters van alle politieke partijen namen plaats rond de tafel voor het kopstukkendebat ‘Kaarten op Tafel’. Bezorgd om het aantal faillissementen in Antwerpen, wilde Horeca Vlaanderen – de sectororganisatie van en voor de horeca – de partijvoorzitters eens aan de tand voelen.

Met het oog op de verkiezingen in juni 2024 organiseerde Horeca Vlaanderen een kopstukkendebat, waarvoor ze zeven partijvoorzitters en een heleboel gasten ontvingen voor een druk gevulde voormiddag. Na een heerlijk ontbijt trokken de voorzitters zich terug in onze tv-studio, terwijl de genodigden in de zaal op de eerste verdieping plaatsnamen. Gastvrouw Virginie Claes verwelkomde hen en keek mee naar het debat dat live getoond werd op groot scherm.  

De naam van de organisatie, Horeca Vlaanderen, verklapt het gespreksonderwerp van de dag al: de toekomst van de Vlaamse horeca. Zoals elke sector kent ook deze een aantal uitdagingen, waar de partijvoorzitters volop over discussieerden: flexijobbers, jobstudenten, de hoge loonkost, de btw-tarieven, … Achteraf besprak Virginie het debat met politiek journaliste Hannelore Simoens en Frederik De Swaef, hoofdredacteur van de Gazet van Antwerpen. Na al dat debatteren krijg je uiteraard dorst, dus verwelkomde Horeca Vlaanderen de gasten graag op een receptie in onze foyer.